KAYSERİ / İNCESU - Kızılören Osman Kulaç İlkokulu

Tarihçe

Kızılören´e ilk defa 1932 yılında okul açılmıştır. İlkönce üç sınıflı olarak açılan okula daha sonra 1 müdür odası ve 1 sınıf eklenmiştir. 1968 ´e kadar eğitim ve öğretime bu binada devam edilmiştir. Öğrenci sayısı zamanla 650 ye kadar artmıştır. Öğrenci artışıyla beraber 5 derslikli okula çıkartılmış ve ikili eğitime geçilmiştir. 1986 yılında bir hayırsever arsa bağışlamış kasabanın yukarı mahallesine 2 derslikli bir müdür odası olan yukarı mahalle ilkokulu açılmış ve bu okul birleştirilmiş sınıf olarak 2001/2002 eğitim öğretim yılına kadar devam etmiştir. Orta okul kısmı ise 1972 1973 eğitim öğretim yılında 1 sınıf ve iki öğretmenle eski belediye binasında eğitim vermiştir.Zamanla artan öğrenci sayısıyla yetersiz kalan orta okul binası bugünkü PTT. binasına taşınmıştır. 1988 yılında ise bugünkü eski binasının bulunduğu yere hem ilkokul hem de ortaoku taşınarak Parlaklar İlköğretim Okulu şekline dönüşmüştür. 1993/1994 eğitim öğretim yılında Kocaoğlan Çardak,Santrın Çardak, Sarıoğlan Çardak, Ötebatan, Boğaz Çardak ve Avşar Mahalleleri öğrencileri taşımalı olarak Parlaklar İlköğretim Okulunda eğitimlerine devam etmişlerdir. 2002 yılında Yukarı Mahalledeki okul da kapanarak Parlaklar İlköğretim Okulu çatısı altında birleştirilmiştir.Taşımalı eğitim okulumuzda hala devam etmekte olup 2008/2009 eğitgim öğretim yılında Yapraklı Mahallesi, Kanlı Çardak, İmamlı, Çardaklı ve Karakuyu öğrencileri de okulumuzda taşımalı olarak eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedir. 12 derslikli olarak yapılan Parlaklar İlköğretim Okuluna 2000 yılında MEB. BT. Labaratuarları kapsamında 16+1 bilgisayarlı bir Bilişim Teknolojileri sınıfı açılmıştır. Artan öğrenci sayısıyla beraber ek bir bina yapılma ihtiyacı doğmuş uzun çalışmalar sonucunda 2007/2008 eğitim öğretim yılında 4 derslik 1 müdür odası tam teşekküllü ana sınıfı 1 Fen Labaratuarı, Çok amaçlı Salon (daha sonra konferans salonuna dönüştürülmüştür.), Kantin ve Bt sınıfı yapılmıştır.

2008 yılında yapılan bu binaya 2013 yılında hayırseverlerimiz Salih ve Hüseyin Kulaç kardeşler tarafından ek kat ilavesi yapılmış olup, 9 derslikli ilkokul haline gelmiş ve hayırseverlerimizin babasının ismi olan " Kızılören Osman Kulaç İlkokulu" ismini almıştır. 2013/2014 yılından itibaren okulumuz bağımsız ilkokul olarak eğitim öğretime bu binada devam etmektedir.

Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 16.09.2022 10:45 - Görüntülenme: 497